Islam i England

England har över 2,7 miljoner muslimska invånare och det beräknas att huvudstaden London har en av de största grupperna muslimer i landet. Beräkningar visar på över 1 miljon personer när mätningen gjordes året 2011, men det kan mycket väl vara många fler idag.

London har också flera kända moskéer som London Central Mosque, East London Mosque och Baitul Futuh. Baitul Futuh är den största moskén i Västeuropa och har plats för hela 10 000 gudstjänstdeltagare vilket är en otroligt stor mängd i en och samma byggnad. Byggnaden sträcker sig över 21 000 kvadratmeter och är definitivt värt ett besök om du befinner dig i London.

De flesta muslimer i England är faktiskt födda där, hela 50 procent av dem – och 73 procent identifierar sig som engelsmän enligt en studie som genomfördes av Muslim Council of Britain. Om du är intresserad av att flytta till England så är det ett utmärkt tillfälle att göra det.

England har den största mängden muslimer i Europa i dagsläget, och det har också inneburit mycket oberättigad kritik från journalister, tidningar och politiska partier gällande invandrande människor med muslimsk tro som inte velat lära sig språket eller integrera sig i samhället. Dessa problem bygger dock på många olika faktorer som segregation och utanförskap, och handlar inte om islam vilket ofta glöms bort i media. Det riktas kritik men också mycket diskriminering mot minoritetsgrupper idag, vilket muslimer faktiskt är jämfört med folkmängden i hela landet. Det är mycket tråkigt, men England är trots det ett föredöme gällande acceptans och religionsfrihet.

England är ett föredömligt land gällande välkomnandet av människor med muslimsk tro, och det är ett väldigt bra land att bo i som muslim över lag. Det finns många muslimska kontaktnät att knyta sig till – exempelvis via Meetup.com som organiserar många träffar bland liktänkande. England och särskilt London har väldigt många invånare och som storstad lockar London människor från hela världen, bland annat många muslimer från alla världens hörn. Det kan vara intressant att höra om hur andra muslimer har det i andra länder genom att träffa och prata med dem som numera bor i London. Se till att du tar en titt på England redan idag!